Feedback

 

In een begeleidingstraject geef ik jou of een team of groep feedback. Ik help je ontdekken waar je kracht en stroom is en waar je je kunt ontwikkelen. Maar je doet zelf het werk. Door te reflecteren op je eigen handelen, door doelen te stellen, een leervraag te formuleren en te experimenteren met ander gedrag. 

 

Zelf reflecteer ik ook op wat ik doe als begeleider. Ik vraag andere begeleiders om met me mee te kijken en ik luister goed naar wat de mensen die ik begeleid me teruggeven. Op allerlei niveaus vindt er reflectie plaats. 

Hiernaast laat ik je zien wat mensen zoal beleefden aan de manier waarop ik hen begeleidde. 

 

 

 

 

Omarmd om wie ik ben...

Ik heb ontdekt dat ik door mijn privésituatie de laatste jaren alleen maar ben doorgegaan. Nu merk ik dat ik op mijn huidige werkplek niet happy ben. Ik wil op mijn werk dingen veranderen. Ik wil dat er gezien wordt dat ik meer kan dan ik nu doe en ook meer wil.

Ik voel me weer meer mezelf en kan ontspannen. Ik word geaccepteerd als persoon en professional en omarmd om wie ik ben. 

Ik merk dat onze gesprekken helpen en me goed doen. Ik heb het nodig om te praten om mijn hoofd leeg te krijgen en wat regie over mijn leven terug te winnen.          M....., arts

 

Ik ga er voor

De supervisiegesprekken vond ik indrukwekkend. Er kwamen veel aspecten bij elkaar waar ik heel graag stappen in wilde zetten. Daar werd ik heel blij van. Het gaf me moed en vertrouwen dat het wel goed komt met mij als mens. Dat het wel goed komt met mijn verlangen naar balans en met mijn doelen. En ik kon door de gang van zaken ook het vertrouwen in mezelf voelen als professional. De transitie die gaande is en de transformatie die ik doormaak zal ook doorwerken in mijn professie. Ik voel het en ik ga ervoor!

 

Je hebt me erg geholpen en ik ervaar je begeleiding als waardevolle ondersteuning. Je stelt goede vragen en je zet me weer recht (op mijn benen) en in mijn bewuste zijn. Dank daarvoor!

H..…, therapeute en coach

 

 

Patronen


We hadden het ook over patronen, over het verhaal van mijn jeugd, en hoe ik mezelf los geworsteld heb van de grote loyaliteit naar mijn ouders. Wat mezelf een beetje verbaasde was dat ik me besefte dat ik me inderdaad los geworsteld heb, dat ik uit de patronen ben gestapt. Dat betekent dat ik nu in de fase ben waarin ik op zoek ben naar nieuwe patronen, patronen die me meer lucht geven, die beter voor me zijn. Dat besef hielp me om minder in de stress te schieten van het gegeven dat ik nu even niet precies weet hoe ik verder wil, welke kant ik op moet. Ik wil niet meer terug naar een sfeer van beklemming en onderdrukking maar ik wil ook niet alles overhoop gooien omdat ik zo graag vrijgevochten wil zijn.
We hadden het erover dat ik concreet kon proberen om de twee werelden wat meer te verbinden, door er open over te zijn en door kleine dingen meer eenheid te scheppen in mezelf, zodat ik me niet gevangen hoeft te voelen in de wereld van de theologie.
Bij het toepassen van een werkvorm (bilbiodrama):
Ik vond het een leuke vorm en denk dat ik daar veel aan kan hebben.
S...…, student Theologie

 

Eigenaar worden van mijn wensen en blokkades

Ik wil dit vak graag goed leren. Ik wil me vrij voelen om gesprekken te voeren en niet zo bescheiden te zijn. Ik wil wat ik voel ook doen maar vind het moeilijk om dit aan te geven.

De supervisor helpt mij met de werkvorm (een groot vel papier met woorden die de supervisant zelf gebruikt maar waarin deze geordend worden en waarop ook tekeningen en kleuren gezet kunnen worden) om alles inzichtelijk te maken. Het liet me ook zien wat mijn eigen aandeel was en waar ik vastliep. Aan de andere kant vond ik het ook best confronterend. Door het op papier te zien staan wordt het echter.

M...………, studente Social Work